Nowoczesna Stodoła w Robercinie

Zaprojektowano niepodpiwniczony budynek mieszkalny, jednorodzinny, dwukondygnacyjny z symetrycznym usytuowaniem lokali mieszkalnych. Budynek zaprojektowano na planie foremnego prostokąta o wymiarach: 27,54 m x 12,43.

Budynek zaprojektowany jest w stylu nowoczesnej stodoły – kryty dwuspadowym dachem o kącie nachylenia 42,5°. Bryła budynku posiada podcienia w poziomie parteru: przed wejściem i wjazdem oraz w narożnikach: południowym i zachodnim. Obrys ścian zewnętrznych piętra różni się od obrysu parteru.

Kompozycja elewacji zakłada wykończenie ścian zewnętrznych tym samym materiałem co dach - panelami blaszanymi w typie blachy na rąbek w kolorze antracytowym. Fragmenty elewacji (wnęki, bryła piętra) wykończone będą płytami HPL. Niski cokół wykończony w kamieniu naturalnym. Od strony południowo – zachodniej wprowadzono duże przeszklenia otwierające wnętrza na tarasy.

Budynek przeznaczony jest do celów mieszkalnych. Składa się z dwóch lokali mieszkalnych posiadających odrębne wejścia oraz dwóch odrębnych pomieszczeń garażowych. Budynek przeznaczony dla rodziny wielopokoleniowej.

Obecnie dom jest w trakcie realizacji.

wersja1_kamera2-FINAL.jpg
wersja1_kamera3-FINAL.jpg
RENDER NOCNY.jpg